Έχουν περάσει 100 μέρες κοροϊδίας,100 μέρες γεμάτες ψέματα, 100 μέρες ανικανότητας και φυσικά 100 μερες χωρίς πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Για περισσότερο από ένα χρόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών προσπαθεί αλλά και διατυμπανίζει πως είναι έτοιμη να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των εξετάσεων.
Μέχρι σήμερα όμως, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να καταστρέψει εντελώς το υφιστάμενο σύστημα εξετάσεων οδήγησης και να κρατήσει σε ομηρία 70.000 συμπολίτες μας.

Φυσικά έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους υποψήφιους οδηγούς και στους ηλικιωμένους και έχει φέρει τους εκπαιδευτές οδήγησης και τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών στα όρια του οικονομικού κράχ.

Το ερώτημα που πλανάται στα χείλη όλων των εμπλεκόμενων είναι ένα, και είναι εύλογο.

Που είναι το νομοσχέδιο που θα φέρει τη διαφάνεια, κύριε Υπουργέ;

Το αφήσατε για το παρά πέντε και τώρα στην εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης τι θα κάνετε τελικά;

Θα αφήσετε την κατάσταση ως έχει, με χιλιάδες πολίτες έρμαια των ανίκανων προθέσεών σας, ή θα το καταθέσετε όπως όπως την τελευταία στιγμή και θα μετατοπίσετε την ευθύνη της εφαρμογής του στην επόμενη κυβέρνηση, όπως συνηθίζει η κυβέρνησή σας να κάνει ;

Είναι αδιανόητο σε ένα κράτος, όπως η χώρα μας, που είναι μέλος της Ευρωπαΐκής Ένωσης να δημιουργούνται τόσο σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα στις βασικές λειτουργίες του κρατικού μηχανισμού, όπως η οδική κυκλοφορία.

Αυτά δυστυχώς είναι προβλήματα που δημιουργούνται όταν η κυβέρνηση δεν διαθέτει στρατηγικό όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό και γίνεται έρμαιο της ανούσιας επικοινωνιακής της πολιτικής.

Η αναξιοπιστία του υπουργού σε τόσο σοβαρά ζητήματα τα οποία πλήττουν, όχι μόνο το προσωπικό του κύρος, αλλά και τον ίδιο το θεσμό του υπουργού μεταφορών, αποτελούν άλλη μία ζημιογόνο ενέργεια που θίγει και διαφθείρει για ακόμη φορά τη χώρα μας, αλλά και την ίδια της την αξιοπιστία εντός και εκτός, φαινόμενο σύνηθες για την παρούσα κυβέρνηση.

Κίμων Λογοθέτης, Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης , Αθήνας