Η λήψη μέτρων ασφάλειας και η σωστή οδηγική συμπεριφορά από τον οδηγό σε περίπτωση σήματος για έλεγχο από  την Ελληνική Αστυνομία επιβάλλεται.
Η ομάδα Οδικής Ασφάλειας της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Αθήνας προτρέπει τους οδηγούς που αναγκαστικά μετακινούνται με το αυτοκίνητο τους, σε περίπτωση ακινητοποίησης από τις αστυνομικές αρχές για έλεγχο των απαραίτητων εγγράφων μετακίνησης, να πράττουν τα εξής:
– Να ελέγχουν την ακολουθούσα κυκλοφορία  και να προειδοποιούν με χρήση φλας για την αλλαγή κατεύθυνσης και την ακινητοποίηση.
– Τα αλάρμ (φώτα έκτακτης ανάγκης) κατά τον έλεγχο να είναι αναμμένα.
– Η δήλωση μετακίνησης και η ταυτότητα να βρίσκονται σε θέση όπου ο οδηγός έχει άμεση πρόσβαση και μετά την επίδειξη τους να μην τοποθετούνται σε σημεία που θα αποσπαστεί η προσοχή κατά την οδήγηση (π.χ μπροστά στο παρμπρίζ).
– Υπενθυμίζουμε ότι κινητό και οδήγηση δεν πάνε μαζί.
– Μετά το πέρας του ελέγχου ξεκινάμε με ασφάλεια χρησιμοποιώντας φλας και ελέγχοντας μέσω καθρεφτών και νεκρής γωνίας (περιοχή μη ορατή μέσω των καθρεφτών).
– Ξεκινάμε με ΑΣΦΑΛΕΙΑ όταν ο δρόμος είναι ελεύθερος.
– Κατά την διάρκεια της διαδρομής φοράμε την ζώνη ασφαλείας, ακολουθούμε πιστά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας χωρίς να αναπτύσσουμε υψηλές ταχύτητες στους άδειους δρόμους.
Η χώρα μας διανύει μια εποχή κρίσιμη και χρειάζεται υπευθυνότητα ώστε τα τραγικά γεγονότα να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα. Οδηγείτε υπεύθυνα και με ασφάλεια για μην θρηνήσουμε αθώα θύματα σε τροχαία δυστυχήματα.